Domácnost, Recepty, Zábava

Jaké jsou nejlepší recepty na francouzské brambory?

Miluje vaše rodina to, čemu se s oblibou říká francouzské brambory? Variant, jak je připravit, je skutečně mnoho. My si pro vás připravili tři nejoblíbenější verze.

By: Shawn Zamechek

Klasika – uzené a slanina

Nejklasičtějším receptem je zapékání brambor s uzeným masem a slaninou. Nejprve si brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a promačkáme přes sítko. Přidáme na cibuli osmahlé uzené maso a slaninu. Osolíme a opepříme. Poté vše promícháme, dosolíme, opepříme, zalijeme šlehačkou s rozkvedlanými vejci a bohatě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 200°C na 30 minut.

Mleté maso pro fajnšmekry

Dalším oblíbeným receptem jsou brambory zapečené s mletým masem. Brambory si připravíme stejně jako v předchozím receptu. Asi 40 dkg předního vepřového masa dáme do hrnce, nalijeme na ně vroucí osolenou vodu a uvaříme do měkka. Vepřová játra očistíme, nakrájíme na kousky, smícháme s uvařeným, studeným masem a protáhneme masovým strojkem. Dáme vše do mísy, osolíme, přidáme špetku tlučeného pepře, 1 stroužek česneku třeného se solí, špetku majoránky a dobře promícháme. Pečeme 180 °C po 30 minut.

By: Epic Fireworks

Varianta s kuřecím masem

Jako třetí z receptů jsme pro vás zvolili oblíbenou variantu s kuřecím masem. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli si nakrájíme na drobno, kuřecí prsíčka na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dozlatova a k ní přidáme kuřecí nudličky. Pekáč vymažeme olejem a pokryjeme vrstvou brambor, které osolíme, opepříme a posypeme zlehka mletou paprikou. Na vrstvu brambor přidáme kuřecí kousky a následně zbytek brambor. Pečeme na 180 °C zhruba 20 minut. Po deseti minutách brambory zalijeme nastrouhaným sýrem smíchaným se smetanou a prolisovaným česnekem. Zapečené brambory s kuřecím masem podáváme s kyselou okurkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist