Recepty

Jako přímo od babičky

Klasickou českou babičku si asi každý představuje jako tu nádhernou bytost od Boženy Němcové. Takovou, která žije v malém domečku na vesnici, chová prasátka a jiná zvířátka a v kuchyni se obrací kolem okachlíkované pícky.

Uznává českou tradici a nejsou pro ni neobvyklé české zabíjačky, kterými zasytí celou rodinu. A proto, když přijedou děti a vnoučátka nebo už i pravnoučátka, tak nechybí na stole pravá a voňavá domácí vepřovka.

V čem to kouzlo spočívá?

Babička Vás láká na kousky z vepřového masa, které jsou dochucené pouze solí a kmínem a jsou naložené jen ve vlastní šťávě. K tomu čerstvá cibule a chléb a všem se budou dělat boule za ušima od té slastné chuti.

Je to prostě chuť a vůně příjemné vesnice, jejich tradic, pohostinnosti, vstřícnosti a pokojného žití v objetí přírody.

V létě si můžete dobrůtku dát na zelené louce, v zimě třeba u té kachlíčkované pece, ve které praská oheň.

Je až neuvěřitelné, jak příjemné pocity tato oblíbená delikatesa přináší.

Ale co dělat, když jste ve městě?

Samozřejmě, že ne každý takové zážitky má nebo příležitosti. Aby však nikdo nebyl ochuzený, tak domácí vepřovka je pro Vás připravena i ve sklenici, která není jen tak ledajaká. Již na první pohled vidíte, že si nesete domů kousek vesnice, ale hlavně české a nefalšované kvality.

Naložené masíčko, ve kterém je jediný konzervant, a to sůl. Žádná chemie, uměle vytvořené přísady ani barviva. To znamená, že nebudete ochuzeni o tu pravou chuť vy ani Vaše děti.

Na toto předávané kouzlo si přijdou i Vaše partnerky, protože jim vaření půjde od ruky. Maso může sloužit nejen na pojídání tím klasickým způsobem, ale také jako základ dalších jídel. A o tom, že se z toho dá opravdu hodně uvařit, není pochyb.

A přesně takto se rodí kuchyňská tajemství, tradice a hezké vzpomínky!

Pro více informací navštivte naše webové stránky http://www.domaci-veprovka.cz/.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist