Recepty

Nebojte se tlakových hrnců, vyplatí se Vám!

Tlakové hrnce stále ještě nemají nejlepší pověst. V minulosti skutečně nepatřilo vaření v takové nádobě k nejbezpečnějším, jenže tyto doby jsou dávno pryč. Moderní tlakový hrnec je nejen zcela spolehlivý, ale rovněž snadno ovladatelný a úsporný!

VS3

Tlakové hrnce včera a dnes

Vynález tlakového hrnce je připisován francouzskému vědci Denisi Papinovu, který jej vyvinul v roce 1679. Od jména tohoto muže je také název Papinův hrnec neboli „papiňák“. Tlakový hrnec se postupem času rozšířil do celého světa. Tyto výrobky pracující s tlakem ovšem nebyly příliš bezpečné a získaly si tak špatnou pověst, ačkoli byly nehody s největší pravděpodobností vzácné. Moderní tlakové hrnce nicméně mají spolehlivou bezpečnostní pojistku a navíc mnoho výhod!

Jak vybrat tlakový hrnec?

Při výběru tlakového hrnce dbejte na kvalitní bezpečnostní pojistku (obvykle dva ventily). Nejběžnějším materiálem pro jejich výrobu je nerez ocel, neboť je velmi vodivá a skvěle udržuje teplo. I proto je vaření v tlakovém hrnci rychlejší, a tedy rovněž ekonomičtější. Zároveň se jedná o způsob přípravy pokrmů, který uchovává vitamíny i šťávy a v neposlední řadě spolehlivě ničí bakterie.

Tip na závěr: tlakové hrnce Banquet

Pokud žádáte vysokou kvalitou za nízkou cenu, můžeme Vám doporučit tlakové hrnce Banquet, které jsou skutečně levné, za to velmi výkonné. S touto značkou si navíc lze pořídit i další nádobí do kuchyně jako např. sady hrnců či nožů, ale také jídelní sady a pestré sady příborů pro stolování. A kde tyto výrobky seženete? Zkuste to např. v internetovém obchodě Vetroshop.cz…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist