Domácnost, Recepty, Zábava

Nejlepší recept na cuketový bramborák? Známe ho!

Chcete si připravit pokrm z lehké, zdravé a lahodné zeleniny? Upečte si cuketové bramboráčky! Připravili jsme pro vás recept na levné, rychlé a snadné cuketové bramboráčky.

By: ilovebutter

Cuketa je boom letošního roku

Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. A je to právě z toho důvodu, že obsahuje málo kalorií a naopak mnoho minerálů. Příznivě působí na srdce, trávicí ústrojí, ledviny a pomáhá léčbě cukrovky a revmatismu. Její slupky obsahují karoteny a hořčík, které přispívají ke správné funkci buněčných jader a činnosti buněk.

Postup

Na cuketové bramboráčky budeme potřebovat:

• 1 cuketu

• 3 malé brambory

• 1 hrnek hladké mouky

• 1 hrnek strouhanky

• 3 vejce

• sůl

• pepř

• 3 špetky majoránky

• 2 stroužky česneku

• olej na smažení

By: James

Všechno smíchat a smažíme

Cuketu a brambory si nastrouháme nahrubo. Pokud používáme starší a větší cuketu, vydlabeme z ní semínka. Směs ve větší míse smícháme s vejci, moukou, prolisovaným česnekem a majoránkou. Podle chuti osolíme a opepříme, obvykle však postačí špetka soli a menší špetka pepře. Všechny suroviny smícháme do stejné hustoty těsta jako na klasické bramboráky. V pánvi si na středním plameni rozehřejeme olej a pomalu na ni lijeme cuketovou směs tak, aby se tvarovaly placičky. Počet bramboráků přizpůsobíme velikosti pánve tak, aby pokrývaly celou plochu, ale nedotýkaly se. Poté smažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené bramboráčky pokládáme na talíř vyložený papírovými ubrousky, které nasají přebytečný tuk. Podáváme s jogurtovým dipem nebo zelným salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist